Izdelki za CyberCafe

CyberCafe

Programski paket CyberCafe je samostojen programski produkt, namenjen vsem, ki želijo nadzorovati dostop posameznih računalnikov v lokalnem omrežju do interneta.

Primer uporabe tega programa je nadzor dostopa do interneta v gostinskih lokalih, kjer gostom omogočajo deskanje po spletu in pošiljanje elektronske pošte.

V takih lokalih potrebujete programski paket CyberCafe, ki ga namestite na enem od računalnikov, ki ni namenjen uporabnikom. Običajno je to računalnik, kjer teče tudi program Resty4W/Blagajna. Program nadzira mrežni promet, hkrati pa tudi dostop do interneta.

Vsak uporabnik, ki želi dostop do interneta, se na ciljnem računalniku prijavi z žetonom v obliki znakovne kode. Če je koda pravilna, ima uporabnik dostop do interneta odprt. Žeton vsebuje tudi informacijo o trajanju dostopa.

Žetone za dostop pripravlja poseben modul, ki je lahko povsem samostojen, lahko pa je integriran v  blagajno Resty4W. Tako je dostop mogoče povezati s prodajno strategijo lokala - možni so na primer brezplačni dostopi pri nakupih nad določenim zneskom, podaljšani dostopi ob sočasnem nakupu določenih artiklov, t. i. happy hours ipd.

Glavne lastnosti:

  • časovno omejena veljavnost žetona (od 15 minut do 2 dni)
  • čas odobrenega dostopa (od 5 minut do 2 uri)
  • možnost nastavitve domače strani, ki se prikaže ob vsaki prijavi
  • možnost nastavitve spletnih strani, ki so vedno na voljo tudi brez veljavnega žetona
  • nastavitev logotipa, ki se prikazuje na zaslonu, kadar ni nihče prijavljen
  • integriran modul za pošiljanje elektronske pošte
  • avtomatsko pošiljanje poročil o porabi na poljuben elektronski naslov

Zahteve za strojno opremo

Računalnik mora biti opremljen s programom Windows NT, 2000 ali XP in s poljubnim brkljalnikom. Pripročamo vsaj 32MB pomnilnika. Programski paket dobavljamo na CD-ROM-u, zato priporočamo računalnik z enoto za CD-ROM. Priklop na internet mora biti izveden preko usmernikov ISDN ali ADSL.

  Na vrh strani