Izdelki za gostinstvo

RESTY Samostojna blagajna - Opis in namestitev

Opis programskega paketa

Programski paket Resty blagajna je program, ki vaš računalnik spremeni v pravo blagajno. Z njim lahko prodajate, izdelujete račune, delate dnevne zaključke in oblikujete cene. V bazo podatkov lahko vnesete neomejeno število artiklov.

Kljub temu, da je cena nizka, ima program vse osnovne funkcije potrebne za prodajo! 

Namestitev programskega paketa

 • če ste program prenesli z interneta, namestitev začenete z dvojnim klikom na imenu prenešenega programa
 • če imate CD, ga vstavite v enoto in po nekaj sekundah se namestitveni program požene sam


  1. Namestitveni program najprej odpre okno, v katerem vas opozori na avtorske pravice proizvajalca in na licenčno pogodbo. Licenčna pogodba je poseben dokument, ki ga namestitveni program naloži na disk ob namestitvi. V pogodbi so opisani splošni licenčni pogoji za uporabo programa. Če se z licenčnimi pogoji ne strinjate, programa ne smete uporabljati. Dva glavna poudarka teh licenčnih pogojev sta, da sami nosite vso odgovornost za uporabo programa in da Triada d.o.o. ne odgovarja niti za neposredno, niti za posledično škodo, ki bi lahko nastala zaradi uporabe tega programa. Drugi poudarek je, da programa pod nobenim pogojem ne smete brez soglasja proizvajalca prodajati niti v originalni, niti v dopolnjeni ali spremenjeni obliki.
  Pred začetkom uporabe programa morate prebrati licenčno pogodbo. Program lahko uporabljate le, če se z licenčno pogodbo strinajte in jo v celoti sprejemate!

  2. V naslednjem oknu vas namestitveni program sprašuje kam naj namesti program, programske knjižnice, licenčno pogodbo in spremljajoče dokumente. Svetujemo vam, da potrdite predlagane vrednosti.

  3. Naslednje okno vam omogoča, da se namestitevni program poleg programa namesti tudi testne podatke. Če program nameščate prvič, vam svetujemo, da namestite testne podatke, saj vam tako ne bo treba vnašati artiklov in ostalih potrebnih podatkov in boste lahko takoj začeli preizkušati program.

  Namestitev testnih podatkov izberete tako, da z miško kliknete v kvadratku pred napisom Testni podatki. Po kliku se v kvadratku pojavi kljukica, ki pomeni, da bo namestitveni program namestil testne podatke.

  4. Na sklepnem oknu potrdite, da želite začeti z namestitvijo. Po pritisku na gumb Naprej program začne z nameščanjem.

  5. Po končani namestitvi vas program obvesti o opravljenem delu. Namestitev zaključite s pritiskom na tipko Konec.

  6. Po končani namestitvi se na delovni površini pojavi nova ikona Blagajna. Takoj po prvem zagonu programa se odpre registracijski obrazec. Z miško pritisnite na gumb Samostojna blagajna, nato pa nas pokličite, da bomo skupaj registrirali programski paket. Brez registracije lahko uporabljate le demonstracijske verzije programske opreme. 

Več o uporabi programa

  Na vrh strani