Izdelki za knjižnice

Programski paket Infolit

Programski paket Infolit Windows je celovita programska rešitev, namenjena manjšim ali specialnim knjižnicam.

Namenjen je vsem, ki:

  • imajo zbirko knjig, revij, zakonov, priročnikov, standardov ali tehnične dokumentacije, pa nimajo knjižničarja, ki bi skrbel za to gradivo,
  • želijo imeti dober pregled nad izposojo gradiva v podjetju ali ustanovi,
  • želijo, da bi imeli delavci boljši dostop do informacij o knjigah in drugih gradivih v podjetju oziroma ustanovi,
  • želijo nadzor na gradivi, ki so jih delavci prejeli na izobraževanjih, seminarjih ali posvetih,
  • želijo, da bi delavci imeli več informaciji o strokovni literaturi, ki je že v ustanovi,
  • imajo gradiva ali dokumentacijo v digitalizirani obliki, pa je pogosto ne najdejo na množici računalnikov ali strežnikov,
  • želijo podatke o strokovnih člankih in objavah svojih delavcev in drugih strokovnjakov na svojem področju,
  • ne želijo, da tisti, ki zapuščajo podjetje, odnesejo s seboj tudi knjige…..

Še bi lahko naštevali, saj je možnosti koristne uporabe našega programskega paketa res veliko. Večina tovrstnih knjižnic nima pravega knjižničarja, zato je program narejen tako, da je delo z njim hitro in preprosto. Uporabe programa se lahko naučite v enem do dveh dneh, potem pa potrebujete le še malo dobro volje, vztrajnosti in natančnosti.

Poleg osnovnega programa za knjižničarja, ki skrbi za obdelavo podatkov o gradivu, nabavo in izposojo, je na voljo tudi poseben program za uporabnike knjižnice. Ta program uporabnikom omogoča, da kar s svojega delovnega mesta pregledujejo in iščejo podatke o gradivu v knjižnici.

Podatki o gradivu niso omejeni le na opisne podatke (na primer avtor, naslov, leto izdaje, ključne besede itd.), ampak lahko digitalizirana gradiva pogledate kar na zaslonu svojega računalnika. Tako so informacije, dokumenti, načrti, slike, video posnetki, internetne povezave in še kaj, vedno pri roki kar z delovnega mesta.

O koristnosti našega programskega paketa se je prepričalo veliko naših uporabnikov, med njimi tudi specialne knjižnice pomembnih podjetij, kulturnih, raziskovalnih in upravnih ustanov.

  Na vrh strani